V roku 1983 sme po svadbe začali pomáhať pri výrobe vína u Zárubovcov, rodičov Margity Šebovej. Do roku 1991 sme im pomáhali pri predaji, v pivnici a vo vinohrade. Počas týchto rokov sme nadobudli potrebné skúsenosti, aby sme sa mohli osamostatniť a začať podnikať.
V roku 1991 sme si založili živnosť. Víno sme vyrábali v pivnici pod novostavbou nášho rodinného domu. Tu sa začali písať prvé kapitoly nášho vlastného vinárskeho života s našim prvým odrodovým vínom Rizlingom rýnskym.
Z nášho rodinného domu sme v roku 1994 presťahovali výrobu do Pezinka. Prenajali sme si pivnice po strýkovi Štefanovi Zárubovi, ktorého rodine po reštitúcii vrátili majetok. V týchto priestoroch naša firma fungovala 4 roky.
V roku 1995 získal náš Muškát moravský na Vinofore v Pezinku cenu za najlepšie mladé víno. Keďže sme mali priniesť víno na recepciu po súťaži, museli sme mu dať vyrobiť etiketu. Našou prvou etiketou bola grafika Olivera Solgu. Neskôr sme sa spoznali s výtvarníkom Mariánom Komáčkom, ktorý organizoval Medzinárodné sympózium grafikov. Pri tejto udalosti bol vydaný bulletin výtvarných diel, odkiaľ sme si vybrali grafiku Karola Félixa pre našu novú etiketu. On súhlasil a odvtedy sme 10 rokov používali na etiketách grafiky slovenských umelcov.
V roku 1997 sme odkúpili budovu bývalého družstva Nupod v obci Šenkvice. Budovu sme za prevádzky postupne rekonštruovali.
Rok 1998 bol pre nás prelomový v mnohých smeroch. Do našich pivníc nastúpili nové technológie ako metóda riadeného kvasenia, vinifikácie či ležanie vína v bariku. Mali sme šťastie v tom, že Margitin strýko Ing. Peter Záruba nás neustále vzdelával, pretože vedel, kam sa uberá vývoj a poznal nové technológie zo zahraničia. V tej dobe sa menil charakter výroby, u nás vo firme bola snaha vyrábať kvalitné vína. Na to sme potrebovali nové pivnice a sklady.
Ďalším zásadným krokom bolo odkúpenie pozemku pri Svätom Martine. Tu sa dnes nachádza vinica Suchý vrch, s ucelenou plochou 28 hektárov. S výsadbou sa začalo v roku 2000, ktorý bol však pre vinárov veľmi ťažký. Ujalo sa iba 75 % viniča a ostatnú časť sme museli vysadiť neskôr.
Na potrebné technológie a zabezpečenie z finančného hľadiska nám pomohli pôžičky. Naše EU projekty sa týkali prestavby budovy firmy, výsadby vinohradov a obstarania vinohradníckej a vinárskej technológie. Pretože sme potrebovali zmeniť priestory na výrobu a skladovanie, vypracovali sme s architektami Sadeckým a Piterkom štúdiu k projektu. Pri realizačnom projekte sme nadviazali spoluprácu s architektom Marcinkom, ktorý sa venoval prezentačnej a skladovacej časti.
Roky 2006 až 2008 boli náročné kvôli stavebným prácam vo firme. Prestavba výrobných, skladovacích, administratívnych a prezentačných priestorov trvala od 13. marca 2006 až do 21. marca 2008. Dňa 21. marca 2008 ste sa mohli stať svedkami slávnostnej kolaudácie nových priestorov na prvom ročníku akcie Pekné víno s rozhľadom. Bodku za všetkým dalo otvorenie majestátnej 21-metrovej rozhľadne s panoramatickým výhľadom na Malé Karpaty. Deň pred akciou bola firma slávnostne posvätená.
Budova našej firmy bola v roku 2010 ocenená nomináciou na cenu ARCH. Spojenie prvkov architektúry a grafického dizajnu vín sa dočkalo veľkého úspechu pri príležitosti výstavy vín VINUM SUPERBUM. Tu sme získali cenu Spolku architektov Slovenska za najlepšiu „Corporate Identity“.
V roku 2011 sme získali prvýkrát ocenenie Vinárstvo roka, ktoré nám udelil Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku.
V roku 2012 sme obhájili ocenenie Vinárstvo roka, ktoré udelil časopis Vinotéka a Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku.
V roku 2016 boli dokončené ďalšie priestory naše firmy, nový degustačný priestor Tančiareň a archív, ktorý vznikol z bývalých nádrží na víno. Oba priestory sú pôvodné a postavilo ich družstvo Nupod v roku 1942.