Ľadový zber Veltlínskeho zeleného

Kampaň ročníka 2015 sme ukončili ľadovým zberom Veltlínskeho zeleného v šenkvickom vinohrade Kozara. 22. januára 2016 sme sa zobudili o tretej ráno do najmrazivejšieho rána zimy roku 2016. Teplomer ukazoval ráno až -13°C, čo bola ideálna teplota na ľadový zber, pretože hrozno na ľadové víno treba lisovať zamrznuté na minimálne -7°C. Cukornatosť vylisovaného muštu dosiahla 40°NM.

Vinica v hone Kozara. Viac fotografií

Ľadový zber


Karpatská perla
 

Nezmeškajte to najlepšie z KARPATSKEJ PERLY a prihláste sa na odber noviniek:


Odoberaním newslettru súhlasím so spracúvaním osobných údajov

Karpatska perla

Máte viac ako 18 rokov?

áno  |  nie

Tento web používa súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií